GIMP - Help! | Page 2 | Reviews/Tutorials | Forums

A A A

Please consider registering
guest

Log In Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —

  

— Match —

   

— Forum Options —

    

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
GIMP - Help!
Topic Rating: 0 (0 votes) 
May 10, 2010
12:20 AM
Locutus
Guru
Forum Posts: 1886
Member Since:
February 19, 2009
Offline
21
0

Wheezer said:

Almost sounds like a drink at a small town bar. Laugh


 

Could you get that pretty lady a wheeze n’ deeze, on me? Wink

Oh, the site that was :(
May 10, 2010
12:23 AM
Wheezer
dotTechie
Forum Posts: 786
Member Since:
May 28, 2009
Offline
22
0

See what I mean? Kinda rolls off the tongue. Laugh

                       wheezertech.forumotion.com
May 10, 2010
1:10 AM
Adrian
dotTechie
Forum Posts: 546
Member Since:
September 21, 2009
Offline
23
0

Locutus said:

Wheezer said:

Almost sounds like a drink at a small town bar. Laugh


 
Could you get that pretty lady a wheeze n’ deeze, on me? Wink

 

Which lady? SurprisedSurprised Wink

May 10, 2010
2:10 AM
AlanR
Disciple
Forum Posts: 205
Member Since:
February 25, 2010
Offline
24
0

Locutus said:

Wheezer said:

Great chunk removed from here!


Good luck :P (We seriously need a :P emote…)
 

WATCH DA RULES ABOUT QUOTING GREAT CHUNKS FROM IMMEDIATELY PRECEEDING POST. Yell

SEEK (Google) and yea shall find. Ars Longa, Vita Brevis.
May 10, 2010
2:23 AM
AlanR
Disciple
Forum Posts: 205
Member Since:
February 25, 2010
Offline
25
0

Wheezer said:

I used the quotation marks to make it clear that Wheezer is a nickname type thing. I’m only about 85% sure that’s actually a proper use for them tho. So I could be wrong.


 

FWIW , IMHO, as the nicknames used here are assigned as User-name (u-n) AND this ID is for Members Only, given that we do not on the whole use real names, these u-n’s become defacto real names for use in context thereby.

Hence, I believe it correct and justified to dispense with the quotation marks for purpose of dottech ID’s.

Hope this helps clear the dilemna – if not, back to IMBROGLIO. Laugh

SEEK (Google) and yea shall find. Ars Longa, Vita Brevis.
May 10, 2010
5:29 PM
Grantwhy
Nerd
Forum Posts: 58
Member Since:
March 29, 2010
Offline
26
0

Wheezer said:

While one would hope that people would know that Wheezer is a nickname, or username in this case. We should remember that one set of parents legally named their son Moon Unit (Zappa).


 

*cough* daughter *cough*

 

and to be honest, it’s not the worst (or weirdest) name out there Smile.

 

oh, and apparently Unit is her middle, so it’s not so bad. (Moon Zappa Cool)

 

 

as a CareBear Anarchist I believe in the destruction and overthrow of the perils of society through random and senseless acts of consideration and kindness
May 10, 2010
6:44 PM
Wheezer
dotTechie
Forum Posts: 786
Member Since:
May 28, 2009
Offline
27
0

Grantwhy said:

*cough* daughter *cough*


 

Whenever I hear the name I’m so busy laughing that I never hear which sex the person is, and in reality, it doens’t matter. In my little world anyway.

But at least now if I ever bring it up again, hopefully I’ll remember it right. Smile

                       wheezertech.forumotion.com
May 10, 2010
7:07 PM
Wheezer
dotTechie
Forum Posts: 786
Member Since:
May 28, 2009
Offline
28
0

Locutus said:

To get rounded rectangles, select your layer.  Then, select your whole avatar.  Go to Select>Rounded Rectangles and set it to ~15.  Click OK, go to Select>Invert, and hit the delete key.


 

And now, to get back to the subject of this thread…

Locutus: I followed your instructions and it didn’t work. Everything looked like it was going right until I hit the delete key.

I push it once and nothing happens, when I push it a second time the avatar disapears. I did leave a few seconds between button pushes too, in case the computer was thinking or whatever.

First I selected the layer by clicking on it in the Layers window. Then I clicked on the avatar on the card it’s self.

Next I clicked on Select at the top of the screen, then Rounded Rectangles. I set it to 15 in the small window that opens, then clicked ok.

Clicked on Select again and then Invert. A little window opened up for maybe half a second and then it closed. When I then pushed the Delete button nothing happened. So I pushed it again, nothing happened. Repeated pushings of the delete button had no effect.

As a side thought, would it make a difference that the “rectangle” I’m trying to round the corners on is taller than it is wide? I doubt it, but then again, I don’t know what I’m doing anyway! SurprisedSmile

                       wheezertech.forumotion.com
May 10, 2010
9:46 PM
Locutus
Guru
Forum Posts: 1886
Member Since:
February 19, 2009
Offline
29
0

Did you make sure to use the rectangle select tool to select the avatar (it should have “marching ants” around it) after selecting the layer?

Oh, the site that was :(
May 10, 2010
10:07 PM
Wheezer
dotTechie
Forum Posts: 786
Member Since:
May 28, 2009
Offline
30
0

No I didn’t have the marching ants earlier today when I tried.

I just now tried again after reading your reply. Had one heck of a time getting the ants to march tho. When I finally did, the rounded corners were trying to apply to the whole card. ? Then one of the attempts I thought I had it right, but when I pushed the delete button, the avatar disappeared. Ugh.

I’m probably just missing one little thing, but I’ve go no idea what it is. I’m also getting so tired that my shoes could be on fire and I wouldn’t know it. So what I’m doing trying to figure this out right now is beyond me…

                       wheezertech.forumotion.com
May 10, 2010
10:43 PM
Locutus
Guru
Forum Posts: 1886
Member Since:
February 19, 2009
Offline
31
0

Send the XCF to me.  I’ll whip up a quick screencast about it. Confused  I need to know what’s wrong!  Yell

Oh, the site that was :(
May 10, 2010
11:10 PM
Wheezer
dotTechie
Forum Posts: 786
Member Since:
May 28, 2009
Offline
32
0

Locutus said:

Send the XCF to me.  I’ll whip up a quick screencast about it. Confused  I need to know what’s wrong!  Yell


 

The xcf is here: http://dl.dropbox.com/u/6890189/dotTechpics/wheezerdottechie.xcf

I’m heading to bed but will check back here tomorrow to see what you found. But don’t feel any pressure to do anything tonight. Whenever you have time to kill, I’ll apreciate you’re checking it out.

                       wheezertech.forumotion.com
May 10, 2010
11:24 PM
Adrian
dotTechie
Forum Posts: 546
Member Since:
September 21, 2009
Offline
33
0

@Wheezer: It seems corrupted. I couldn’t open it. Frown

May 11, 2010
8:00 AM
Wheezer
dotTechie
Forum Posts: 786
Member Since:
May 28, 2009
Offline
34
0

Adrian said:

@Wheezer: It seems corrupted. I couldn’t open it. Frown


 

Works fine for me. I’ll wait to see if Locutus has a problem opening it before trying anything different. After all, that’s who I need to be able to open it.

                       wheezertech.forumotion.com
Forum Timezone: America/Los_Angeles

Most Users Ever Online: wp_sferrorlog

Currently Online:
41 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

phoenix_rising: 899

karen: 878

Wheezer: 786

yourpalal: 647

PCbasics: 614

ebony: 548

Member Stats:

Guest Posters: 11

Members: 9777

Moderators: 0

Admins: 3

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 17

Topics: 2601

Posts: 16629

Newest Members: RodneySharon, Noamansin0, obvioh, niejun334, niejun, B61W

Administrators: Ashraf: 1799, Locutus: 1886, amnesia: 270

Comments