No Audio!!?? | Tech Support | Forums

A A A

Please consider registering
guest

Log In Register

Register | Lost password?
Advanced Search:

— Forum Scope —



— Match —



— Forum Options —



 

Wildcard usage:
*  matches any number of characters    %  matches exactly one character

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
No Audio!!??
Topic Rating: 0 (0 votes) 
May 21, 2010
3:10 PM
PCbasics
King of Freebies
Forum Posts: 614
Member Since:
May 4, 2010
Offline
1
0

Running win XP….i have no audio and for some reason every time i want to adjust the volume….it says something like no mixer installed!!??

I Love Freebies
May 21, 2010
3:55 PM
Locutus
Guru
Forum Posts: 1886
Member Since:
February 19, 2009
Offline
2
0

PCbasics said:

Running win XP….i have no audio and for some reason every time i want to adjust the volume….it says something like no mixer installed!!??


 

When I reinstalled XP on my old laptop, it did that too.  Just find the disc that came with the computer and reinstall any audio drivers, they may have gotten corrupted. Surprised

Oh, the site that was :(
May 21, 2010
5:01 PM
Gvape
Nerd
Forum Posts: 86
Member Since:
December 29, 2009
Offline
3
0

And if you don't have the disc, search the manufacturer's website for the drivers.

Guh-vah-pay
May 21, 2010
5:29 PM
Gioneo
Geek
Forum Posts: 240
Member Since:
March 28, 2010
Offline
4
0

 

 Go to Control Panel – System – Hardware – Device Manager

and tell us what you see for sound, video and game controllers (red X, yellow ! or unknown device)

May 21, 2010
6:17 PM
Adrian
dotTechie
Forum Posts: 546
Member Since:
September 21, 2009
Offline
5
0

Check your sound card. Maybe there's a problem with it – e.g. dirt/dust or misplacement?

May 21, 2010
9:09 PM
PCbasics
King of Freebies
Forum Posts: 614
Member Since:
May 4, 2010
Offline
6
0

Gioneo said:

 

 Go to Control Panel – System – Hardware – Device Manager

and tell us what you see for sound, video and game controllers (red X, yellow ! or unknown device)


 

it says no audio device…..but i have my speakers plugged in!….i checked….and btw when i click…it makes that "click sound" (which proves the speakers a working), but when i'm trying to watch a video i tried everything to get it to work and it still won't!Surprised

I Love Freebies
May 21, 2010
9:23 PM
yourpalal
Inner Peace
dotTechie
Forum Posts: 647
Member Since:
August 21, 2009
Offline
7
0

PCbasics said:……it says no audio device…..but i have my speakers plugged in!….i checked….and btw when i click…it makes that "click sound" (which proves the speakers a working), but when i'm trying to watch a video i tried everything to get it to work and it still won't!Surprised


 That's odd.Confused

 I don't have XP anymore, but…… there is a sound & speaker test………& please check your sound devices to see if they are "working properly"…

..& your drivers, too…..

……..& check your running processes & services with AnVir or Windows Task Manager

I'll try to think of more ideas [if my brain doesn't hurt too much!]Wink

Life is just a phase you're going through…you'll get over it.
May 21, 2010
9:26 PM
yourpalal
Inner Peace
dotTechie
Forum Posts: 647
Member Since:
August 21, 2009
Offline
8
0

Have you been to the XP  tech forums yet??????

They have a wealth of specific info & either check the archives, or post a question (need free account 1st I believe).

Life is just a phase you're going through…you'll get over it.
May 21, 2010
9:37 PM
Gioneo
Geek
Forum Posts: 240
Member Since:
March 28, 2010
Offline
9
0

As the previous post, try reloading your audio drivers. If that doesn't work, try this…

 If it's a PCI card, you'll have to remove it and re-insert it, to check if it's still good:
- Turn off ur pc, unplug the power cord and press the power button

- Open ur case , and make sure you touch the metal frame to get rid of any static

- Locate your audio card and remove it ( you'll probably have to remove a little screw to do that)

- Replace the card (you can use a different slot if there's one available) and make sure it sits nice and tight all the way (you should here a little pop sound)

* Don't push too hard, you don't want to crack your board!

- Replace the screw and close the case, reconnect power cord and turn on your pc.

If the card is still good windows will see it and you'll get the found new hardware wizard. If you don't, you should consider a new sound card.

Now if your audio is onboard (no pci card), just get a PCI audio card. In my experience when the onboard audio does not show in Device Manager, it's gone. You could try reloading the audio drivers for your board and if that fails, get a PCI sound card.

May 21, 2010
9:42 PM
yourpalal
Inner Peace
dotTechie
Forum Posts: 647
Member Since:
August 21, 2009
Offline
10
0

BTW: DID YOU GET RID OF THE VIRUSYell YET????????? If not… or not sure, that may (or may not be) related….

…..but that must be a priority!!!—--the other stuff is "fluff" ………until you have a clean & stable OS!

Life is just a phase you're going through…you'll get over it.
May 22, 2010
6:11 AM
PCbasics
King of Freebies
Forum Posts: 614
Member Since:
May 4, 2010
Offline
11
0

yourpalal said:

BTW: DID YOU GET RID OF THE VIRUSYell YET????????? If not… or not sure, that may (or may not be) related….

…..but that must be a priority!!!—--the other stuff is "fluff" ………until you have a clean & stable OS!


 

Well that site that Locutus gave me….was removed by Ashraf…or one of the admins…..but that site said i was suppose to remove a specific file….when i installed the malware byte software i scaned my computer and the files that were infected were different from the files that the site that Locutus gave me said to delete!!???….i don't even know if its gone but….yea.

I Love Freebies
May 22, 2010
7:58 AM
Gioneo
Geek
Forum Posts: 240
Member Since:
March 28, 2010
Offline
12
0

 

 Viruses are pretty good at hiding, renaming and duplicating themselves. So yes, it is IMPERATIVE that you are absolutly sure you've completely removed it. Your pc might run fiine for a while and later show the same problems.

Those files that they recommend you to remove, try to find them manually and get rid of them. I'm pretty sure they were also some registry keys you have to remove, take care of that too.

 

What's the verdict on the audio?

May 22, 2010
12:14 PM
Locutus
Guru
Forum Posts: 1886
Member Since:
February 19, 2009
Offline
13
0

PCbasics said:

Well that site that Locutus gave me….was removed by Ashraf…or one of the admins…..but that site said i was suppose to remove a specific file….when i installed the malware byte software i scaned my computer and the files that were infected were different from the files that the site that Locutus gave me said to delete!!???….i don't even know if its gone but….yea.


 

Just make sure the MBAM says everything is gone. :D

Oh, the site that was :(
May 22, 2010
1:12 PM
PCbasics
King of Freebies
Forum Posts: 614
Member Since:
May 4, 2010
Offline
14
0

Gioneo said:

What's the verdict on the audio?


 

its still not working….the only thing left to try is the audio card….but im kinda "scared" to be messing with the computer…!Laugh

btw just to let everyone know, i got my FIRST mac today!….yay…nothing against pcs….Smile

I Love Freebies
May 22, 2010
1:26 PM
karen
Washington, DC Metro Area
dotTechie
Forum Posts: 878
Member Since:
November 1, 2009
Offline
15
0

You can get audio cards that are actually USB sticks you just plug in if you don't want to mess with the internals of your pc. Just make sure it supports xp.

May 22, 2010
3:07 PM
Gioneo
Geek
Forum Posts: 240
Member Since:
March 28, 2010
Offline
16
0

 

 Congrats on the mac!

May 22, 2010
3:26 PM
PCbasics
King of Freebies
Forum Posts: 614
Member Since:
May 4, 2010
Offline
17
0

Gioneo said:

 

 Congrats on the mac!


 

yea! now i can get the mac feebies!

I Love Freebies
May 22, 2010
4:23 PM
Locutus
Guru
Forum Posts: 1886
Member Since:
February 19, 2009
Offline
18
0

PCbasics said:

Gioneo said:

 Congrats on the mac!


 

yea! now i can get the mac feebies!


 

Why did you get a Mac? NOOOOOOO

Oh, the site that was :(
May 23, 2010
5:17 AM
PCbasics
King of Freebies
Forum Posts: 614
Member Since:
May 4, 2010
Offline
19
0

Locutus said:

 

Why did you get a Mac? NOOOOOOO


 

well lets just say it was REALLY CHEAP!! I mean so cheap if you saw it you would buy it too!Cool

I Love Freebies
May 23, 2010
12:10 PM
Locutus
Guru
Forum Posts: 1886
Member Since:
February 19, 2009
Offline
20
0

PCbasics said:

Locutus said:

 

Why did you get a Mac? NOOOOOOO


 

well lets just say it was REALLY CHEAP!! I mean so cheap if you saw it you would buy it too!Cool


 

Was it the $999 on sale? Smile

Oh, the site that was :(
Forum Timezone: America/Los_Angeles

Most Users Ever Online: wp_sferrorlog

Currently Online: jasondavid
39 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

phoenix_rising: 899

karen: 878

Wheezer: 786

yourpalal: 647

PCbasics: 612

ebony: 548

Member Stats:

Guest Posters: 9

Members: 7523

Moderators: 0

Admins: 3

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 17

Topics: 2192

Posts: 15804

Newest Members: ChelladuraiPalanisamy, hary, AlisaAlly, oxfordrecovery, asmrkt, seemaagrawal

Administrators: Ashraf (1741), Locutus (1886), amnesia (270)

Comments