Windows Explorer Stops Working | Tech Support | Forums

A A A

Please consider registering
guest

Log In Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —

  

— Match —

   

— Forum Options —

    

Minimum search word length is 4 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
Windows Explorer Stops Working
Topic Rating: 0 (0 votes) 
January 25, 2011
3:33 AM
maxwbrad
Novice
Forum Posts: 2
Member Since:
January 25, 2011
Offline
1
0

Am running W7 64…my windows explorer will stop working and I doo the check for solutions and restart. It restarts ad then works for awhile and then the same thing happens…any tips on correcting this?

Thanks

January 26, 2011
3:31 AM
Grantwhy
Nerd
Forum Posts: 58
Member Since:
March 29, 2010
Offline

It probably won't make a difference, but I'd do a disk defragmentantion, check the hard drive for errors and then run a registry cleaner to see if that helps.

 

as I'm still on XP, I'm not quite sure which programs to recommend to do that – hopefully someone will come along soon and correct any bad advice i've given ;-p

 

(ps: the disk defrag & disk error checking in W7 should be fine, and I do use the registry cleaner that's in CCleaner)

 

hmmmm …..

 

http://www.sevenforums.com/tut…..n-use.html

http://windows.microsoft.com/e…..for-errors

and you can get CCleaner from http://www.piriform.com/ccleaner

 

good luck :-)

as a CareBear Anarchist I believe in the destruction and overthrow of the perils of society through random and senseless acts of consideration and kindness
February 2, 2011
2:04 AM
rodken
Novice
Forum Posts: 36
Member Since:
May 6, 2010
Offline
3
0

Just wondering does it stop working when you open a certain folder or file?

February 2, 2011
2:10 AM
maxwbrad
Novice
Forum Posts: 2
Member Since:
January 25, 2011
Offline
4
0

no…just at random

February 2, 2011
6:36 AM
Injeun
Novice
Forum Posts: 42
Member Since:
November 25, 2009
Offline
5
0

I'm running XP. When that has happened to me in the past, it usually wasn't long before I had to reinstall or do a repair of the operating system from the install disk. I've learned as well to keep backups of My Documents on another drive or partition. That way if I have to completely reinstall the OS, I can then copy and paste everything from the saved My Document folder on the other drive or partition back into the new My Document folder on the newly installed OS. Hopefully you will find a fix short of such drastic measures.

February 5, 2011
12:04 AM
rodken
Novice
Forum Posts: 36
Member Since:
May 6, 2010
Offline
6
0

Hey maxwbrad, not sure if you have gotten it fixed and not positive what could be going on, but if you haven't reinstalled your OS try to give this a shot.

Click on the “Start Menu” and go to “Network”

Click on “Organize” at the upper right corner of the window. A drop down window will pop up. Click on “folder” and “search options”.

On the folder option window you will see three tabs at the upper right-hand corner. Click on “view” and SELECT “always show Icons, never thumbnail”. Next, DESELECT “display files Icon on thumbnails” as illustrated below.

Click OK and see if that does the job.

Let me know if it helped or if you managed to correct it. Good Luck!

Forum Timezone: America/Los_Angeles

Most Users Ever Online: wp_sferrorlog

Currently Online:
35 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

phoenix_rising: 899

karen: 878

Wheezer: 786

yourpalal: 647

PCbasics: 614

ebony: 548

Member Stats:

Guest Posters: 11

Members: 9777

Moderators: 0

Admins: 3

Forum Stats:

Groups: 3

Forums: 17

Topics: 2601

Posts: 16629

Newest Members: RodneySharon, Noamansin0, obvioh, niejun334, niejun, B61W

Administrators: Ashraf: 1799, Locutus: 1886, amnesia: 270

Comments